2009. július 2., csütörtök

Masina

Megjött az új játszóm! :)



A kicsike egy Chinon 35 EE távmérős point & shoot gép (ez mondjuk itt egy kis képzavar, de arra utal, hogy a gép az élességállításon kívül full automata).
Egyenlőre csak randizgatunk, ismerkedünk, de már bele lett fűzve egy tekercs ISO 100-as Paradise :)

Okos kis gép ez egyébként: Egy külön tárcsával például be lehet állítani, hogy mekkora fényerejű vakuval dolgozunk - automatikusan rekeszel, és nem engedi, hogy túl közel menjünk a témához (az élességállító gyűrű megakad az adott legkisebb távolságnál.) Azt mondjuk sajnálom egy kicsit, hogy nincs rajta rekeszelőválasztás mód, így a 38mm-es 2,7-es fényerejű objektívet csak viszonylagos sötétben lehet kihasználni (rekeszelőválasztás csak a Chinon 35 EE-II-ben van... :( )

A gép egyébként egy sokat használt licence alapján készült: Alig van különbség a Chinon 35, a Konica 35 és a Mamiya 135 között. Ezek mind egy kaptafára lettek gyártva. Egy Konica 35-öse slacus kollégának (mostmár talán hívhatom így :D) van. A blogján ő is töltött fel pár képet.

Ha meg lesznek az első tekercsről a képek, tolok fel a jobbakból!

Addig is jó fényeket mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. Gratulálok a szerzeményhez! Jó fényeket kívánok! Kíváncsian várom a fotókat!

    VálaszTörlés
  2. ó de szekszi!!!
    valóban van hasonlóm sőt szinte majdhogynem ugyanilyen...sztem ugyanazon technika és alapelv szerint működnek. van még ennek a fajtának több gyártótól is testvére...minolta, olympus...speciel chinonról eddig nem tudtam, de nagyon szép! sok sikert hozzá, sztem nagyon meg leszel vele elégedve praktikusságát és képminőségét illetően egyaránt!
    rekeszelőválasztás miatt ne aggódj nekem eddig minidg szépen kiexponált mindent a konica, igazi verőfényes nyári napsütés mellett is.
    irigylem is ezt a szépet, megtetszettek nagyon ezek a kisgépek!:)sok jó fotót vele!

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen!
    Nekem is nagyon bejön a kis gép! Kicsi, könnyű, pontos élességállítás ugyh minden szempontból alkalmas arra, hogy mindíg kéznél legyen. Míg a Zenitet vagy a Pentaxot nehezebb mindenhova cipelni...
    A további tapasztalatokat majd még megírom, ha lesz a kezemben néhány produktum.
    Üdv

    VálaszTörlés